Pilula kontraceptive

Pilula kontraceptive është një metodë kontracepsioni.

Pilula kontraceptive është zakonisht një paketë që përmban 21 ose 22 pilula. Ndonjëherë ajo përmban 24 ose 28 pilula. Ka shumë paketime të ndryshme (ngjyra të ndryshme, drejtkëndore, të rrumbullakëta etj.).

Pilula kontraceptive përmban 2 hormone. Këto hormone parandalojnë ovulacionin. Ato gjithashtu e bëjnë më të vështirë për spermatozoidet të futen në mitër.

Ekziston edhe një pilulë kontraceptive që përmban 1 hormon, minipilula.

Pilula kontraceptive

Si të merret pilula kontraceptive

Një paketë me 21 pilula duhet të përdoret në mënyrën e mëposhtme:

 • Merrni 1 pilulë çdo ditë në të njëjtën kohë. Ditët e javës zakonisht janë të shënuara në pjesën e prapme të paketës. Ju mund të kontrolloni që nuk harruat të merrni një pilulë.
 • Pas 21 ditësh (3 javësh) paketa ka përfunduar.
 • Për 7 ditët në vazhdim (1 javë), ju s'do merrni ndonjë pilulë. Këtë javë, do fillojë t'ju dalë gjak nga vagina (cikli menstrual). Ju jeni gjithashtu e mbrojtur këtë javë.
 • Pas 7 ditësh (1 jave) filloni një paketë të re, edhe nëse ju ende keni gjakderdhje.
 • Vazhdoni duke ndjekur hapat e mëparshëm.
Merrni 1 pilulë nga paketa çdo ditë në të njëjtën kohë.
Merrni 1 pilulë nga paketa çdo ditë në të njëjtën kohë.
Pas 21 ditësh (3 javësh) paketa ka përfunduar. Këtë javë cikli juaj menstrual do fillojë. Pas 7 ditësh (1 jave) filloni një paketë të re, edhe nëse ju ende keni gjakderdhje.
Pas 21 ditësh (3 javësh) paketa ka përfunduar. Këtë javë cikli juaj menstrual do fillojë. Pas 7 ditësh (1 jave) filloni një paketë të re, edhe nëse ju ende keni gjakderdhje.

I sigurt

Pilula kontraceptive është e sigurt. Rreth 9 në 100 gra ngelin shtatzëna kur pinë pilulën kontraceptive për 1 vit.
Pilula kontraceptive mund të jetë më pak e sigurt nëse:

 • Ju nuk e merrni në të njëjtën kohë (veçanërisht nëse ju e merrni pilulën më shumë se 12 orë pas orës që ju e merrni zakonisht);
 • Villni brenda 2 orësh pas marrjes së pilulës;
 • Jeni duke marrë ilaçe të caktuara, si p.sh. lulen e balsamit. Tregojini mjekut tuaj nëse jeni duke marrë pilulën kontraceptive. Ai do ta marrë parasysh këtë kur t'ju shkruajë në recetë ilaçet.
 • Mos harroni të merrni një pilulë.

Përdorni prezervativ nëse kryeni marrëdhënie seksuale dhe pilula kontraceptive është më pak e sigurt.

Marrja e pilulës kontraceptive vetëm në ditët që kryeni marrëdhënie seksuale nuk është aspak e sigurt.

I sigurt

Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 1 pilulë?

 • Merrni pilulën kontraceptive sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
 • Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
 • Jeni të mbrojtura nga shtatzënia e paplanifikuar.
 • Nuk ju duhet kontracepsioni i urgjencës nëse keni bërë seks pa mbrojtje në ditët e fundit.
Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 1 pilulë?
Merrni pilulën kontraceptive sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Merrni pilulën kontraceptive sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.

Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula? - Në javën e parë të paketës (dita 1 deri në 7)

Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula? - Në javën e parë të paketës (dita 1 deri në 7)
Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.
Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.
Nëse bëtë seks pa mbrojtje në 5 ditët e mëparshme dhe nuk doni të ngelni shtatzënë...
Nëse bëtë seks pa mbrojtje në 5 ditët e mëparshme dhe nuk doni të ngelni shtatzënë...
Merrni kontracepsionin e urgjencës sa më shpejt të jetë e mundur.
Merrni kontracepsionin e urgjencës sa më shpejt të jetë e mundur.

Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula? - Në javën e dytë të paketës (dita 8 deri në 14)

 • Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
 • Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
 • Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.
 • Nuk ju duhet kontracepsioni i urgjencës nëse keni bërë seks pa mbrojtje në ditët e fundit.
Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula? - Në javën e dytë të paketës (dita 8 deri në 14)
Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.
Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.

Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula? - Në javën e tretë të paketës (dita 15 deri në 21)

 • Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
 • Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
 • Nëse paketa mbaron, nisni menjëherë ditën tjetër një paketë të re. Mos bëni një pushim 7 ditor.
 • Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.
 • Nuk ju duhet kontracepsioni i urgjencës nëse keni bërë seks pa mbrojtje në ditët e fundit.
Çfarë duhet të bëni nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula? - Në javën e tretë të paketës (dita 15 deri në 21)
Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Merrni pilulën e fundit që harruat sa më shpejt të jetë e mundur, edhe nëse kjo do të thotë që të merrni 2 pilula në të njëjtën ditë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Vazhdoni të merrni si zakonisht pjesën e pilulave të mbetura në paketë.
Nëse paketa mbaron, nisni menjëherë ditën tjetër një paketë të re. Mos bëni një pushim 7 ditor.
Nëse paketa mbaron, nisni menjëherë ditën tjetër një paketë të re. Mos bëni një pushim 7 ditor.
Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.
Gjithashtu përdorni një prezervativ kur kryeni marrëdhënie seksuale në 7 ditët e ardhshme.

Nëse keni harruar të merrni 2 ose më shumë pilula në javë të ndryshme të paketës, kërkoni ndihmën e një profesionisti të kujdesit shëndetësor.

Nëse harroni shpesh të merrni një pilulë, mund të përdorni diçka që t'ju ndihmojë ta kujtoni ose flisni me një mjek rreth një metode tjetër kontracepsioni.

Nuk ndikon në shëndetin tuaj

Ajo përmban hormone. Këto hormone në përgjithësi nuk ndikojnë në shëndetin tuaj. Por, në disa raste është më mirë të zgjidhni një metodë tjetër kontracepsioni. Pyesni një mjek për këshillë.

Pilula kontraceptive nuk ju bën më pak pjellore. Nëse doni të ngelni shtatzënë, thjesht ndaloni të merrni pilulën.

Marrja e pilulës nuk ndikon në shtimin e peshës tuaj.

Marrja e pilulës nuk ndikon në shtimin e qimeve të trupit.

Gjatë muajve të parë të marrjes së pilulës kontraceptive, pilula mund të shkaktojë efekte anësore, si p.sh. gjokse më të ndjeshme, gjakderdhje të lehtë midis 2 cikleve menstruale, dhimbje koke dhe të përziera. Këto efekte zakonisht zhduken vetë. Nëse nuk zhduken, konsultohuni me një mjek. Ekzistojnë lloje të ndryshme pilulash kontraceptive. Bashkë me një mjek, mund të gjeni pilulën kontraceptive më të përshtatshme për ju.

Ciklet tuaja menstruale shpesh bëhen më pak të bollshme dhe me më pak dhimbje.

Nuk mbron nga HIV dhe IST-të

Pilula kontraceptive nuk mbron nga IST-të ose virusi HIV. Vetëm një prezervativ mund t'ju mbrojë.

Prezervativi

Minipilula

Ju gjithashtu mund të merrni minipilulën. Ajo është e ngjashme me pilulën kontraceptive të zakonshme, por një paketë me minipilula përmban 28 pilula në vend të 21.

Minipilula përmban 1 hormon. Hormoni e bën më të vështirë për spermatozoidet të futen në mitër dhe të arrijnë vezëzën.

Mund ta merrni minipilulën nëse jeni duke ushqyer me gji.

Efektet anësore më të zakonshme të minipilulës janë ciklet menstruale të çrregullta dhe gjakderdhje mes 2 cikleve menstruale.

Minipilula

Si të merrni minipilulën

Merrni minipilulën në mënyrën e mëposhtme:

 • Merrni 1 pilulë çdo ditë në të njëjtën kohë;
 • Kur të keni mbaruar një paketë pas 28 ditësh (4 javësh), filloni një të re të nesërmen. Vazhdoni ta merrni minipilulën gjatë ciklit menstrual.

Minipilula është më pak e sigurt nëse ju harroni ta merrni atë për më shumë se 12 orë pas orës së zakonshme.

Merrni 1 pilulë çdo ditë në të njëjtën kohë.
Merrni 1 pilulë çdo ditë në të njëjtën kohë.
Kur të keni mbaruar një paketë pas 28 ditësh (4 javësh), filloni një të re të nesërmen. Vazhdoni ta merrni minipilulën gjatë ciklit menstrual.
Kur të keni mbaruar një paketë pas 28 ditësh (4 javësh), filloni një të re të nesërmen. Vazhdoni ta merrni minipilulën gjatë ciklit menstrual.

Blerja e pilulës kontraceptive

Ju duhet një recetë nga një mjek për të blerë pilulën kontraceptive. Nuk mund ta blini pa recetë pilulën kontraceptive. Ju mund ta blini pilulën kontraceptive vetëm në një farmaci .

Në Belgjikë, disponohen lloje dhe marka të ndryshme pilulash kontraceptive. Këto ndryshojnë shumë në çmim. Pyesni një profesionist të kujdesit shëndetësor për më shumë informacion.

Sa kushton?

Është e vështirë të thuhet se sa kushton minipilula. Ka shumë marka dhe ato ndryshojnë shumë në çmim. Pyesni një profesionist të kujdesit shëndetësor për më shumë informacion.

Disa fonde të sigurimeve shëndetësore ripaguajnë një pjesë të shpenzimeve për kontracepsionin. Pyesni fondin tuaj të sigurimeve shëndetësore për këtë.

Duhet të paguani gjithashtu një kontribut personal për vizitën te mjeku. Disa njerëz kanë të drejtë për rimbursimin e shtuar ose për kujdes mjekësor urgjent. Më poshtë janë adresat ku mund të bëni vizitë falas te një mjek.

De pil

De pil is een anticonceptiemiddel

De anticonceptiepil bestaat meestal uit een strip met 21 of 22 pillen. Soms zitten er 24 of 28 pillen in. Er bestaan veel verschillende verpakkingen (verschillende kleuren, rechthoekig, rond,...).

De pil bevat 2 hormonen. Deze hormonen voorkomen de eisprong. De hormonen maken het ook moelijker voor de zaadcellen om in de baarmoeder binnen te geraken. 

Er bestaat ook een pil met 1 hormoon, de minipil.

Hoe de pil nemen

Een strip met 21 pillen moet worden gebruikt als volgt: 

 • Neem elke dag 1 pil op hetzelfde uur. De dagen van de week staan meestal op de achterkant van de strip. Zo kunt u nakijken of u geen pil bent vergeten te nemen. 
 • Na 21 dagen (3 weken) is de strip op. 
 • In de volgende 7 dagen (1 week) neemt u geen pil. Deze week zal u bloed beginnen te verliezen uit de vagina (menstruatie). U bent deze week ook beschermd.  
 • Na 7 dagen (1 week) begint u een nieuwe strip met pillen, ook als u nog bloedt. 
 • Herhaal nu de vorige stappen.
Neem elke dag 1 pil van de pilstrip op hetzelfde uur.
Neem elke dag 1 pil van de pilstrip op hetzelfde uur.
Na 21 dagen (3 weken) is de strip op. Deze week begint uw menstruatie. Na 7 dagen (1 week) begint u een nieuwe strip met pillen, ook als u nog bloedt.
Na 21 dagen (3 weken) is de strip op. Deze week begint uw menstruatie. Na 7 dagen (1 week) begint u een nieuwe strip met pillen, ook als u nog bloedt.

Betrouwbaar

De pil is betrouwbaar. Ongeveer 9 op 100 vrouwen worden zwanger wanneer ze de pil 1 jaar lang nemen. 
De pil kan minder betrouwbaar zijn als: 

 • U niet altijd de pil op hetzelfde uur neemt (zeker als u de pil meer dan 12 uur later dan gewoonlijk neemt);
 • U braakt binnen 2 uur na het innemen van de pil;
 • U bepaalde medicijnen neemt, zoals Sint-Janskruid. Zeg tegen uw dokter dat u de pil neemt. Dan kan hij daar rekening mee houden bij het voorschrijven van medicijnen. 
 • U een pil vergeet in te nemen. 

Gebruik een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft en de pil minder veilig is.   

Alleen een pil innemen op de dagen dat u geslachtsgemeenschap heeft, is absoluut niet betrouwbaar.

Wat te doen als u 1 pil bent vergeten?

Wat te doen als u 1 pil bent vergeten?
Neem de pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.

Wat te doen als u 2 of meer pillen bent vergeten? - In de eerste week van de pilstrip (dag 1 tot 7)

Wat te doen als u 2 of meer pillen bent vergeten? - In de eerste week van de pilstrip (dag 1 tot 7)
Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.
Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.
Als u de voorbije 5 dagen onbeschermde seks had en u wilt niet zwanger worden,...
Als u de voorbije 5 dagen onbeschermde seks had en u wilt niet zwanger worden,...
Haal zo snel mogelijk noodanticonceptie.
Haal zo snel mogelijk noodanticonceptie.

Wat te doen als u 2 of meer pillen bent vergeten? - In de tweede week van de pilstrip (dag 8 tot 14)

 • Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
 • Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
 • Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.
 • U heeft geen noodanticonceptie nodig als u de voorbije dagen onbeschermde seks had.
Wat te doen als u 2 of meer pillen bent vergeten? - In de tweede week van de pilstrip (dag 8 tot 14)
Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.
Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.

Wat te doen als u 2 of meer pillen bent vergeten? - In de derde week van de pilstrip (dag 15 tot 21)

 • Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
 • Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
 • Als de pilstrip op is, start onmiddellijk een nieuwe strip de volgende dag. Neem geen pilstop van 7 dagen.
 • Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.
 • U heeft geen noodanticonceptie nodig als u de voorbije dagen onbeschermde seks had.
Wat te doen als u 2 of meer pillen bent vergeten? - In de derde week van de pilstrip (dag 15 tot 21)
Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de laatst vergeten pil zo snel mogelijk, ook als u daardoor 2 pillen op dezelfde dag neemt.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Neem de rest van de pilstrip verder zoals anders.
Als de pilstrip op is, start onmiddellijk een nieuwe strip de volgende dag. Neem geen pilstop van 7 dagen.
Als de pilstrip op is, start onmiddellijk een nieuwe strip de volgende dag. Neem geen pilstop van 7 dagen.
Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.
Gebruik ook een condoom als u geslachtsgemeenschap heeft in de volgende 7 dagen.

Als u 2 of meer pillen bent vergeten in verschillende weken van de pilstrip, vraag hulp aan een zorgverlener.

Als u vaak een pil vergeet te nemen, kunt u een geheugensteuntje gebruiken of met de dokter praten over een ander anticonceptiemiddel

Geen invloed op uw gezondheid

De pil bevat hormonen. Deze hormonen hebben over het algemeen geen invloed op uw gezondheid. Maar in sommige gevallen is het beter om een ander anticonceptiemiddel te kiezen. Vraag advies aan een dokter.

U wordt niet minder vruchtbaar van de pil. Wanneer u zwanger wil worden, stopt u gewoon met het nemen van de pil. 

U verdikt niet van de pil.

U krijgt niet meer lichaamshaar van de pil.

Tijdens de eerste maanden dat u de pil neemt, kan de pil bijwerkingen hebben zoals gespannen borsten, lichte bloedingen tussen 2 menstruaties, hoofdpijn en misselijkheid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal vanzelf. Als ze niet verdwijnen, praat erover met een dokter. Er zijn verschillende soorten pillen. Samen met een dokter, kunt u de pil vinden die het best bij u past.

Uw menstruatie wordt vaak minder hevig en minder pijnlijk.

Geen bescherming tegen hiv en soa's

De pil beschermt u niet tegen soa’s en hiv. Alleen een condoom kan u beschermen.

Minipil

U kunt ook de minipil nemen. De minipil lijkt op de gewone pil, maar een strip van de minipil telt 28 pillen in plaats van 21.  

De minipil bevat 1 hormoon. Het hormoon maakt het moelijker voor de zaadcellen om in de baarmoeder binnen te geraken en de eicel te bereiken. 

U mag de minipil nemen wanneer u borstvoeding geeft.

De meest voorkomende bijwerkingen van de minipil zijn onregelmatige menstruaties en bloedingen tussen 2 menstruaties.

Hoe de minipil nemen

Neem de minipil als volgt:

 • Neem elke dag 1 pil op hetzelfde uur; 
 • Wanneer de strip op is na 28 dagen (4 weken), begin een nieuwe strip de volgende dag. U blijft de pil nemen tijdens de menstruatie

De minipil is minder veilig als u een pil meer dan 12 uur later dan gewoonlijk neemt. 

Neem elke dag 1 pil op hetzelfde uur.
Neem elke dag 1 pil op hetzelfde uur.
Wanneer de strip op is na 28 dagen (4 weken), begin een nieuwe strip de volgende dag. U blijft de pil nemen tijdens de menstruatie.
Wanneer de strip op is na 28 dagen (4 weken), begin een nieuwe strip de volgende dag. U blijft de pil nemen tijdens de menstruatie.

De pil kopen

U heeft een voorschrift van een dokter nodig om de pil te kopen. Zonder voorschrift kunt u de pil niet kopen. U kunt de pil alleen in de apotheek kopen.

Er zijn in België veel verschillende soorten en merken van de pil te krijgen. Deze verschillen sterk in prijs. Vraag meer informatie aan een zorgverlener.

De prijs voor de minipil is ook moeilijk te zeggen. Er bestaan veel merken en ze verschillen sterk in prijs. Vraag meer informatie aan een zorgverlener. 

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van de kosten voor anticonceptie terug. Vraag het aan uw ziekenfonds.

U betaalt ook het remgeld voor het bezoek aan de dokter. Sommige mensen hebben recht op verhoogde tegemoetkoming of dringende medische hulp. Hieronder vindt u ook adressen waar u gratis naar een dokter kunt gaan.

Keni nevojë për më shumë informacion ose ndihmë?

Mjeku i familjes
Mund të flisni me një mjek të familjes pothuajse për çdo problem intim. Nëse është e nevojshme, mjeku i familjes mund t'ju dërgojë te një profesionist shëndetësor i specializuar. Gjeni një mjek të familjes në lagjen tuaj:
Wijkgezondheidscentrum
Mund të vizitoni një mjek familjeje në një qendër shëndetësore të komunitetit. Në qendrat shëndetësore të komunitetit punojnë edhe profesionistë të tjerë të kujdesit, si p.sh. infermierët dhe punonjësit socialë. Kujdesi ofrohet pa pagesë. Gjeni një qendër shëndetësore të komunitetit në lagjen tuaj:
Farmacia
Dyqan ku mund të blini ilaçet. Aty mund të merrni këtu edhe këshilla për ilaçet. Gjeni një farmaci në lagjen tuaj:
CAW - Centrum Algemeen Welzijn
Qendër për mirëqenien e përgjithshme - ndihmë për të gjitha llojet e problemeve: për një marrëdhënie të vështirë, probleme mjekësore, financiare, administrative, ligjore ose materiale, probleme familjare... Qendrat CAW ofrojnë gjithashtu ndihmë për viktimat e dhunës dhe abuzimit. Gjeni një qendër CAW: