Farmacia

Farmacia

Dyqani ku mund të blini ilaçe ose produkte të higjienës. Farmacisti ju këshillon rreth ilaçeve dhe i përgjigjet pyetjeve tuaja. Për shembull: farmacisti jep informacione rreth përdorimit të ilaçeve, ju ndihmon të zgjidhni ilaçet që nuk kërkojnë recetë ose shikon nëse mund të merrni ilaçe të ndryshme në të njëjtën kohë.

Termi standard: Farmacia
Neutral: Apotheker

Apotheek

Winkel waar u medicijnen of verzorgingsproducten kunt kopen. De apotheker geeft u advies over medicijnen en beantwoordt uw vragen. Bijvoorbeeld: de apotheker geeft informatie over het gebruik van medicijnen, begeleidt u bij de keuze van medicijnen waar u geen voorschrift voor nodig heeft, bekijkt of u verschillende medicijnen tegelijk mag nemen. 

Termi standard: Apotheek
Neutral: Apotheker