Klamidia

Infeksion i zakonshëm i shkaktuar nga një bakter. Klamidia është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST) dhe është shumë ngjitëse. Zakonisht nuk shkakton simptoma. Përdorimi i një prezervativi gjatë seksit ju mbron nga klamidia. Klamidia mund të kurohet me antibiotikë.

Chlamydia

Veelvoorkomende infectie veroorzaakt door een bacterie. Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) en is zeer besmettelijk. Chlamydia geeft vaak geen symptomen. Een condoom tijdens de seks beschermt tegen chlamydia. Chlamydia kan genezen met antibiotica.