Mjeku i familjes

Mjeku i zakonshëm të cilit i telefononi ose tek i cili shkoni me pyetjet rreth shëndetit tuaj. Një mjek i familjes mund t'ju rekomandojë te një specialist. Çdo pacient ka vetëm 1 mjek të zakonshëm të familjes ose një poliklinikë (disa mjekë në 1 vend) dhe 1 Kartelë të përgjithshme mjekësore. Por, mund të shkoni te një mjek tjetër natën, gjatë festave publike dhe gjatë fundjavës. Mjeku i familjes mund të jetë burrë ose grua.

Termi standard: Mjeku i familjes
Neutral: Huisarts

Huisdokter

Vaste dokter waar u eerst naar belt of naartoe gaat bij vragen over uw gezondheid. Een huisdokter kan u naar een specialist verwijzen. Elke patiënt heeft maar 1 vaste huisdokter of groepspraktijk (verschillende dokters op 1 plek), met 1 Globaal Medisch Dossier. 's Nachts, op feestdagen en in het weekend kunt u wel naar een andere huisdokter gaan. Een huisdokter kan een man of een vrouw zijn.

Termi standard: Huisdokter
Neutral: Huisarts

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma