PrEP

Trajtimi me ilaçet për HIV për parandalimin e infeksionit me HIV. PrEP (profilaksia para ekspozimit) e zvogëlon shumë rrezikun e infeksionit me HIV. Pilula PrEP ka efekt vetëm nëse përdoruesi e merr siç duhet. PrEP nuk e zëvendëson prezervativin, sepse pilula PrEP (Truvada) ju mbron vetëm nga HIV dhe nuk ju mbron nga IST-të e tjera.

PrEP

Behandeling met hiv-medicijnen om infectie met hiv te voorkomen. PrEP (Pre Exposure Profylaxis) verkleint het risico op infectie met hiv enorm. De PrEP-pil werkt alleen als de gebruiker ze correct neemt. PrEP vervangt het condoom niet, want het beschermt enkel tegen hiv en niet tegen andere soa.

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma