Sifilizi

Infeksion i shkaktuar nga baktere. Sifilizi është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST). Së pari shfaqet një puçërrorganet seksuale, ose në gojë ose anus, ose midis vitheve. Ajo pasohet nga një shpërthim në lëkurë në pjesën e brendshme të duarve, këmbëve dhe në shpinë. Mjeku mund ta kurojë sifilizin me injeksione antibiotikësh.

Syfilis

Infectie veroorzaakt door een bacterie. Syfilis is een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Eerst verschijnt een zweer op de geslachtsdelen, of in de mond of aars, of tussen de billen. Daarna volgt uitslag op de binnenkant van de handen, voeten en rug. De dokter kan syfilis genezen met enkele injecties of antibiotica.