Si është seksi herën e parë?

Hera e parë që bëni seks është ndryshe për çdo njeri.

Ju dhe partneri juaj vendosni së bashku çfarë doni të bëni. Nuk keni pse të kryeni marrëdhënie seksuale. Nëse nuk ndiheni gati, nuk keni pse ta bëni. Ju mund të bëni seks në shumë mënyra të ndryshme.

Përpiquni të qetësoheni. Të gjeni kohën tuaj mund të ndihmojë.

Sigurohuni se askush nuk mund t’ju shqetësojë. Do të jeni më i qetësuar.

Sigurohuni se jeni të dy të eksituar mjaftueshëm. Stimuloni njëri-tjetrin, për shembull duke eksploruar trupin e njëri tjetrit.

Flisni me njëri tjetrin për çfarë ju pëlqeni dhe çfarë nuk pëlqeni.

Një djalë dhe një vajzë duke bërë seks për herë të parë

Nëse dhemb pak

Mund të dhembë pak herën e parë që kryeni marrëdhënie seksuale. Mund të ketë arsye të ndryshme për këtë:

  • Një grua do të jetë më pak e eksituar nëse ajo ndihet e frikësuar ose e pasigurt. Vagina e saj do mbesë tepër e thatë dhe muskujt e dyshemesë së legenit të saj të tkurrur. Vagina bëhet tepër e ngushtë. Më pas penetrimi është i vështirë ose i pamundur. Përpiquni të qetësoheni.
  • Lafsha e penisit të burrit mund të jetë tepër e ngushtë e të mos rrëshqasë mirë mbi kokën e penisit. Ju mund ta përmirësoni këtë duke tërhequr rregullisht lafshën mbi kokën e penisit. Nëse dhimbja mbetet, ju duhet të shkoni te mjeku. Burrat që janë bërë synet nuk kanë më lafshë.

Orgazma

Ju do të zbuloni pas disa kohësh çfarë pëlqeni të dy dhe si dhe kur mund të arrini një orgazëm. Ju nuk keni nevojë gjithmonë të arrini një orgazëm. Njihni njëri-tjetrin më mirë dhe fitoni eksperiencë.

Hoe is seks de eerste keer?

De eerste keer seks is voor iedereen anders. 

U beslist samen met uw partner wat jullie willen doen. U hoeft geen geslachtsgemeenschap te hebben als u zich daar nog niet klaar voor voelt. U kunt op allerlei manieren seks hebben.

Probeer te ontspannen. Uw tijd nemen kan daarbij helpen.

Zorg dat niemand u kan storen. U kunt zich dan beter ontspannen. 

Zorg dat u allebei voldoende opgewonden bent. Stimuleer elkaar, bijvoorbeeld door elkaars lichaam te verkennen.

Praat met elkaar over wat jullie wel en niet leuk vinden.

Jongen en meisje hebben voor de eerste keer seks.

Een beetje pijn

De eerste keer dat u geslachtsgemeenschap heeft, kan een beetje pijn doen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Wie bang of onzeker is, is minder opgewonden. De vagina van de vrouw blijft te droog en de bekkenbodemspieren trekken samen. De vagina wordt dan te strak, waardoor penetratie moeilijk of onmogelijk wordt. Probeer te ontspannen. 
  • De voorhuid van de penis van de man kan te nauw zijn en niet goed over de eikel glijden. U kunt dit verbeteren door de voorhuid regelmatig over de eikel te schuiven. Ga naar de dokter als dit pijn blijft doen. Mannen die besneden zijn hebben geen voorhuid meer.

Orgasme

Pas na een tijdje zullen jullie ontdekken wat jullie allebei leuk vinden en hoe en wanneer jullie een orgasme kunnen krijgen. Een orgasme is geen noodzaak. Leer elkaar beter kennen en doe ervaring op. 

Keni nevojë për më shumë informacion ose ndihmë?

CAW - Centrum Algemeen Welzijn
Qendër për mirëqenien e përgjithshme - ndihmë për të gjitha llojet e problemeve: për një marrëdhënie të vështirë, probleme mjekësore, financiare, administrative, ligjore ose materiale, probleme familjare... Qendrat CAW ofrojnë gjithashtu ndihmë për viktimat e dhunës dhe abuzimit. Gjeni një qendër CAW:
Mjeku i familjes
Mund të flisni me një mjek të familjes pothuajse për çdo problem intim. Nëse është e nevojshme, mjeku i familjes mund t'ju dërgojë te një profesionist shëndetësor i specializuar. Gjeni një mjek të familjes në lagjen tuaj:
Wijkgezondheidscentrum
Mund të vizitoni një mjek familjeje në një qendër shëndetësore të komunitetit. Në qendrat shëndetësore të komunitetit punojnë edhe profesionistë të tjerë të kujdesit, si p.sh. infermierët dhe punonjësit socialë. Kujdesi ofrohet pa pagesë. Gjeni një qendër shëndetësore të komunitetit në lagjen tuaj:
Planning Marolles
Qendër për kujdesin mjekësor dhe psikologjik, për informacion rreth kontracepsionit, virgjërisë dhe seksualitetit dhe abortimit
02 511 29 90
Rutgershuis Oost
Informacion dhe kujdes mjekësor anonim për kontracepsionin, virgjërinë dhe seksualitetin
+31 26 4422593, +31 26 4436457