Masturbimi

Masturbim do të thotë t’i jepni vetes kënaqësi seksuale duke stimuluar vetë trupin tuaj, veçanërisht vaginën, klitorin, penisin, thithat ose anusin, me duart tuaja.

Ju gjithashtu mund të masturboheni duke përdorur objekte, si një dildo ose një vibrator (lodra seksi). Kini kujdes të mos lëndoni veten.

Ndjehuni të lirshëm të eksperimentoni dhe të zbuloni se çfarë pëlqeni.

Masturbimi nuk është i dëmshëm. Shumë burra dhe gra masturbohen. Gjithashtu është NË RREGULL të mos masturbohesh.
Gjithashtu ju mund të masturboheni kur jeni në një marrëdhënie.

Si të masturboni

Ju mund të masturboni në mënyra të ndryshme. Për shembull:

Burrat:

 • duke përkëdhelur thithat, penisin, skrotumin, vithet;
 • duke mbajtur penisin dhe duke lëvizur dorën tuaj poshtë e lart;
 • duke ndryshuar lëvizjet në shpejtësi, ritëm dhe intensitet.

Nëse jeni bërë synet, është mirë të përdorni një lubrifikues, të tillë si vazelinë ose lubrifikues special pa vaj (bazë uji). Kurrë mos përdorni vazelinë në kombinim me një prezervativ. Mund të dëmtojë prezervativin.

Një burrë duke u masturbuar
Një burrë duke u masturbuar
Detaj i dorës së një burri duke mbajtur penisin e tij ndërsa ai masturbon
Detaj i dorës së një burri duke mbajtur penisin e tij ndërsa ai masturbon
Detaj i dorës së një burri duke aplikuar lubrifikues në penisin e tij të bërë synet
Detaj i dorës së një burri duke aplikuar lubrifikues në penisin e tij të bërë synet

Gratë:

 • duke përkëdhelur vaginën, klitorin, buzët gjinore, thithat, gjokset, vithet;
 • duke futur gishtat në vaginë dhe duke i lëvizur ata përreth
 • duke ndryshuar lëvizjet në shpejtësi, ritëm dhe intensitet.
Një grua duke u masturbuar
Një grua duke u masturbuar
Shembulli 1 i detajit të një gruaje duke u masturbuar: futja e gishtave në vaginë dhe lëvizja e tyre
Shembulli 1 i detajit të një gruaje duke u masturbuar: futja e gishtave në vaginë dhe lëvizja e tyre
Shembulli 2 i detajit të një gruaje duke u masturbuar: përkëdhelja e vaginës, klitorit dhe buzëve gjinore
Shembulli 2 i detajit të një gruaje duke u masturbuar: përkëdhelja e vaginës, klitorit dhe buzëve gjinore

Të masturbosh njëri tjetrin

Partnerët gjithashtu mund të masturbojnë njëri tjetrin.

Një grua duke masturbuar një burrë
Një grua duke masturbuar një burrë
Një burrë duke masturbuar një grua
Një burrë duke masturbuar një grua

Masturbatie

Masturbatie betekent uzelf seksueel plezier geven door uw eigen lichaam, vooral de vagina, clitoris, penis, tepels of aars, te stimuleren met de hand. 

U kunt ook masturberen met voorwerpen, bijvoorbeeld een dildo of vibrator (seksspeeltjes). Pas op u dat u zichzelf geen pijn doet.

Experimenteer en ontdek wat u leuk vindt.

Masturbatie is niet schadelijk. Veel mannen en vrouwen masturberen. Het is ook oké als u dat niet doet. 
U kunt ook masturberen wanneer u een relatie heeft. 

Hoe masturberen

Masturberen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld:

Mannen: 

 • tepels, penis, scrotum, billen strelen;
 • de penis vastnemen en uw hand op en neer bewegen;
 • de bewegingen in snelheid, ritme en intensiteit laten variëren.

Als u besneden bent, kunt u het best een glijmiddel gebruiken, zoals vaseline of een speciaal glijmiddel zonder olie (op basis van water). Gebruik nooit vaseline in combinatie met een condoom. De vaseline kan de condoom beschadigen.

Man masturbeert.
Man masturbeert.
Detail van de hand van een man die zijn penis vasthoudt tijdens masturbatie.
Detail van de hand van een man die zijn penis vasthoudt tijdens masturbatie.
Detail van de hand van een man die glijmiddel op zijn besneden penis aanbrengt.
Detail van de hand van een man die glijmiddel op zijn besneden penis aanbrengt.

Vrouwen: 

 • vagina, clitoris, schaamlippen, tepels, borsten en billen strelen;
 • met de vingers in de vagina gaan en ze bewegen;
 • de bewegingen in snelheid, ritme en intensiteit laten variëren.
Vrouw masturbeert.
Vrouw masturbeert.
Detail van een vrouw die masturbeert voorbeeld 1: vingers in de vagina steken en ze rond bewegen
Detail van een vrouw die masturbeert voorbeeld 1: vingers in de vagina steken en ze rond bewegen
Detail van een vrouw die masturbeert voorbeeld 2: de vagina, clitoris en schaamlippen strelen
Detail van een vrouw die masturbeert voorbeeld 2: de vagina, clitoris en schaamlippen strelen

Elkaar masturberen

Partners kunnen ook elkaar masturberen.

Vrouw masturbeert man.
Vrouw masturbeert man.
Man masturbeert vrouw.
Man masturbeert vrouw.

Keni nevojë për më shumë informacion ose ndihmë?

Mjeku i familjes
Mund të flisni me një mjek të familjes pothuajse për çdo problem intim. Nëse është e nevojshme, mjeku i familjes mund t'ju dërgojë te një profesionist shëndetësor i specializuar. Gjeni një mjek të familjes në lagjen tuaj:
Wijkgezondheidscentrum
Mund të vizitoni një mjek familjeje në një qendër shëndetësore të komunitetit. Në qendrat shëndetësore të komunitetit punojnë edhe profesionistë të tjerë të kujdesit, si p.sh. infermierët dhe punonjësit socialë. Kujdesi ofrohet pa pagesë. Gjeni një qendër shëndetësore të komunitetit në lagjen tuaj:
CAW - Centrum Algemeen Welzijn
Qendër për mirëqenien e përgjithshme - ndihmë për të gjitha llojet e problemeve: për një marrëdhënie të vështirë, probleme mjekësore, financiare, administrative, ligjore ose materiale, probleme familjare... Qendrat CAW ofrojnë gjithashtu ndihmë për viktimat e dhunës dhe abuzimit. Gjeni një qendër CAW: