HPV

Një virus (virusi i papilomës njerëzore). Disa lloje të HPV shkaktojnë lytha gjenitalë, të tjerat shkaktojnë kancerin e qafës së mitrës (te gratë) ose kancerin testikular (te burrat). Vajzave dhe djemve adoleshentë mund t'u bëhet një vaksinë para se të fillojnë të jenë aktivë nga ana seksuale, për të parandaluar më vonë infeksionin me HPV. HPV është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST).

HPV

Een virus (humaan papillomavirus). Sommige types HPV veroorzaken genitale wratten, andere baarmoederhalskanker (vrouwen) of teelbalkanker (mannen). Meisjes en jongens kunnen een vaccin krijgen wanneer ze nog niet seksueel actief zijn. Ze zijn dan beschermd tegen besmetting met HPV als ze ouder zijn. HPV is een seksueel overdraagbare aandoening (soa).