Hepatiti C

Infeksion i mëlçisë i shkaktuar nga një virus. Hepatit C transmetohet nga kontakti i gjakut me gjakun. Për shembull: duke bashkëndarë një brisk rroje, furçë dhëmbësh, material injeksioni ose seksi pa mbrojtje nëse partnerët kanë plagë. Është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST). Hepatiti C mund të trajtohet me ilaçe. Trajtimi zgjat 12 javë dhe është shpesh i suksesshëm.

Termi standard: Hepatiti C
Neutral: Leverontsteking

Hepatitis C

Infectie van de lever veroorzaakt door een virus. Hepatitis C wordt overgedragen door bloed-bloedcontact, bijvoorbeeld door het delen van een scheermesje, tandenborstel, materiaal voor injecties, of onbeschermde seks als de partners wondjes hebben. Het is een seksueel onverdraagbare aandoening (soa). Hepatitis C kan genezen met medicijnen. De behandeling duurt 12 weken en is vaak succesvol.

Termi standard: Hepatitis C
Neutral: Leverontsteking