Soorten relatieproblemen

In een relatie kunt u met verschillende problemen te maken krijgen. Voorbeelden hiervan zijn:

Een koppel praat

Routine kan een probleem zijn in een relatie, maar dat hoeft het niet te zijn. Sommige mensen vinden dat routine een relatie eenvoudiger en stabieler maakt.

Mentale of fysieke moeilijkheden of een ziekte kunnen relatieproblemen veroorzaken.

Relatieproblemen leiden vaak tot seksuele problemen, of omgekeerd.

Als u relatieproblemen heeft, kunt u proberen te praten met uw partner of iemand die u vertrouwt. U kunt indien nodig ook professionele hulp zoeken. Het kan een tijd duren om een relatieprobleem aan te pakken. Als het niet lukt om de problemen op te lossen na er langdurig aan gewerkt te hebben, kunt u overwegen om uit elkaar te gaan, of om te scheiden als u gehuwd bent.

Een koppel praat met een zorgverlener

Kinds of relationship problems

You can encounter different problems in a relationship. For example:

A couple talking

Routine can be a problem in a relationship, but it does not have to be. For some people it makes the relationship easier and more stable.

Mental or physical difficulties or a disease can lead to relationship problems.

Relationship problems often lead to sexual problems, or the other way around.

If you have relationship problems, you can try to talk with your partner or someone you can trust. If necessary, you can also look for professional help. It takes time to solve a relationship problem. If you are unable to solve the problems after trying for a long time, you can decide to separate or divorce if you are married.

A couple talking to a health professional

Meer informatie of hulp nodig?

CAW - Centrum Algemeen Welzijn
Hulp bij allerlei vragen: een moeilijke relatie, medische, financiële, administratieve of juridische problemen, gezinsproblemen,... CAW's bieden ook begeleiding aan slachtoffers van geweld en misbruik. Vind een CAW in uw buurt:
Huisdokter
U kunt met een huisdokter over elk intiem onderwerp praten. Als het nodig is, kan de huisdokter u naar een gespecialiseerde zorgverlener doorverwijzen. Vind een huisdokter in uw buurt:
Wijkgezondheidscentrum
U kunt naar een huisdokter in een wijkgezondheidscentrum gaan. In een wijkgezondheidscentrum werken ook andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen en sociale werkers. De zorgen zijn gratis. Vind een wijkgezondheidscentrum in uw buurt:
Seksuoloog
Therapie bij seksuele problemen. Een seksuoloog zoekt een oplossing via gesprekken met een of beide partners. Vind een seksuoloog in uw buurt: