Liefde in een relatie

Een relatie moet niet altijd beginnen met verliefdheid. Het is ook mogelijk om eerst vrienden te zijn of een relatie als vrienden te starten. Een relatie kan evolueren.

De kwaliteit van een relatie hangt niet af van de mate waarin twee mensen op elkaar verliefd zijn, maar wel van wat er in een relatie belangrijk is voor u en uw partner, zoals zich comfortabel voelen in de relatie, dingen gemeen hebben, dingen samen doen... Dit verschilt van persoon tot persoon en van koppel tot koppel.

Sommige mensen huwen niet uit liefde, maar om praktische redenen.

Een vrouw en een man maken plezier in de keuken terwijl ze samen een maaltijd bereiden

Love in a relationship

A relationship does not always have to start with being in love. It is also possible to be friends first or start a relationship as friends. A relationship can develop.

The quality of a relationship does not depend on how much in love you are with each other. It depends on what you and your partner find important in a relationship, such as feeling comfortable in the relationship, having things in common and doing things together. This differs from person to person and from couple to couple.

Some people do not marry out of love, but marry for practical reasons.

A woman and a man having fun in the kitchen while preparing a meal together

Meer informatie of hulp nodig?

CAW - Centrum Algemeen Welzijn
Hulp bij allerlei vragen: een moeilijke relatie, medische, financiële, administratieve of juridische problemen, gezinsproblemen,... CAW's bieden ook begeleiding aan slachtoffers van geweld en misbruik. Vind een CAW in uw buurt:
Huisdokter
U kunt met een huisdokter over elk intiem onderwerp praten. Als het nodig is, kan de huisdokter u naar een gespecialiseerde zorgverlener doorverwijzen. Vind een huisdokter in uw buurt:
Wijkgezondheidscentrum
U kunt naar een huisdokter in een wijkgezondheidscentrum gaan. In een wijkgezondheidscentrum werken ook andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen en sociale werkers. De zorgen zijn gratis. Vind een wijkgezondheidscentrum in uw buurt: